Čo ma fascinuje na online ERP?

Čo ma fascinuje na online ERP?

Alebo z akých systémov si môžem vlastne vybrať?

 

 

Už viem, že chcem on-line ERP systém. Teda, nemusí byť rovno robustný a mať množstvo funkcionality. Ale taký, milý, jednoduchý na ovládanie a za menej ako som ochotný dať. Ale jasné, že to musí mať plnú legislatívu. A fakturáciu a účtovníctvo. To je to čo chcem.

Robím si prieskum trhu. Do google dávam „on line účtovníctvo“. A už tu mám výsledky. Jasné, musím odfiltrovať tých, čo robia účtovníctvo, ale nemajú účtovný a fakturačný softvér.

A vyšlo mi, že na Slovensku sú štyri systémy. Objavil som Keepi od SOFTIP a.s., Helios One od Asseco Solutions a.s., Profit365 od Finecon Technologie s.r.o. a Humanet od Mado spol. s.r.o.

 

 

Nie, nebudem sa tváriť, že som ich teraz objavil. Veď som predsa duchovný otec keepi. Takže všetky systémy dôverne poznám. Ako otec, alebo ako konkurenciu :). Ale my nie sme konkurencia. My sme všetci on - line bratia. Konkurencia je off – line svet. Ale aj to sú blízki príbuzní a mám ich tiež rád, takí starší, dospelí bratranci. A my také roztopašné deti on – line.

Aj on – line sa líšia. Veď ktorí bratia, aj keď sú dvojičky, nemajú rozdiely? Ale sú mi milé všetky. Lebo on – line. A keď ešte vedia aj ponúknuť srdce a otvoriť sa druhým cez beapp, tak je to úplne naj. Ale áno, ale to nie je podmienka. Ale výhoda to určite je.

Keepi – môj miláčik. S fascinujúcim dizajnom a prelomovým ovládaním pre tento druh systémov. Akoby som videl budúcnosť. Taký skladný, jednoduchý, ale pritom jadro má robustné a vždy legislatívne správne. A základné manažérske informácie sú hneď na widgetoch (to sú tie štvorčeky a obdĺžniky rôznej farby, tiež som to nevedel :) Výhodou je, že mám tu všetko a viem to používať aj v mobile aj v tablete. Pre moju firmu to má všetky funkcie. Vie to jednoduché aj podvojné účtovníctvo a tiež  daňovú evidenciu. Má to, keď chcem aj  DPH a sklady. Môžem importovať údaje z faktúr, keď si ich vediem v iných systémoch. Všetky uzávierky. Vie to robiť aj neziskové organizácie. Mám tu aj úložný systém pre svoje scany faktúr a bločkov. A pre mňa ako majiteľa, mám aj appku na android a môžem fotiť bločky a faktúry a mať prehľad o stave financií v mobile. Má prepojenie aj na e-Shop. Ja aj účtovníčka máme podporu od nich cez chat on-line. Za tým je SOFTIP a.s., ktorá sa zaoberá týmito produktami už 25 rokov. Veľké skúsenosti.  A na začiatok si to môžem overiť aj cez demo a aj naživo a nemusím nič platiť. Jasné, potom rád zaplatím mesačný poplatok, ale len za funkcie, ktoré sú IN. Alebo, že by som kúpil nejaký balík? Asi áno. Je to výhodné. No neber to :).

>> Prečítaj si našu recenziu na Keepi <<

Helios One – mladý ale nádherný fakturačný a účtovný systém. Má časť pre účtovníka a časť pre majiteľa. Zaujímavé riešenie. Ako majiteľ hneď vidím grafy a čísla. A účtovník si vidí svoju časť. Veď aj tak mu nerozumiem. Účtovníkovi. A viem, že ani on mne. Ale nemusíme sa vidieť. Systém umožňuje nahrávanie dokumentov a ja si urobím svoje a on svoje. A všetko viem aj bez toho, aby som ho otravoval. Môžem používať sklady aj majetok. Keď niečo potrebujem, stačí napísať. Má slovenskú a českú legislatívu. K dispozícii sú demo verzie. Systém je zadarmo do určitého počtu dokladov a používateľov. Môžem ale využiť platené balíčky podľa toho čo potrebujem. Je za tým spoločnosť, ktorá 25 rokov buduje ERP systémy ako pri keepi. Skoro ako dvojičky na trhu. Len také zubaté, konkurenčné, ale milé. Ale tak to má byť. Jeden druhého podporujú k rastu. Sú úžasní. No neber to :).

>> Prečítaj si našu recenziu na Helios One <<

Profit365 – fascinuje ma skutočnosť, že spoločnosť, ktorá poskytuje účtovné a daňové služby sa pustila do tvorby tohto systému. A urobila to dobre. Je tu skĺbená mnohoročná praktická skúsenosť s fakturačným a účtovným systémom na mieru. A ešte vo svete on – line. Nesporná výhoda je práve v tejto synergii. Znalosť a poskytovanie účtovných a daňových služieb a k tomu systém. Viem ho použiť aj v mobilných zariadeniach. A je ako pre majiteľa, tak obchodníka alebo účtovníka. Spája ľudí z firmy. Má jednoduché aj podvojné účtovníctvo. Jasné aj s DPH. Má sklady a majetok. Tiež prepojenie na e-Shop. Viem si nahrať dokumenty a pracovať s nimi. Ako taký malý archív dokumentov. A tiež prepojenie na partnerské aplikácie. Systém ma upozorňuje čo mám podľa legislatívy robiť, aké mám najbližšie povinnosti. Má k dispozícii manuály a mailovú podporu. Je k dispozícii na 14 dní zdarma. Takže mám čas si ho dôkladne overiť. No a potom si môžem vybrať balíček služieb, ktorý mi vyhovuje. No neber to :).

Humanet – obdivujem, ako bez veľkých a robustných reklám si vydobyli miesto na slnku on –line systémov. Majú za sebou roky práce. Pomaly ale iste, majú rozsiahly účtovný a fakturačný systém pre jednoduché aj podvojné účtovníctvo. Samozrejmé, že môže byť s alebo bez DPH. Ďalej majetok a sklady. Má prepojenie na eShop a môžem si upravovať vzhľad faktúr. Tiež komunikácia s fiškálnym modulom. A jasné, že všetko čo potrebuje legislatíva. A tiež sú aj v mobile alebo tablete. Vedia sa rozmerovo prispôsobiť. A majú k tomu aj mzdy a personalistiku. Vidieť cieľavedomú, dlhoročnú prácu a výsledkom je množstvo funkcionality. Za sebou majú cez 20 rokov skúseností s vývojom obdobných systémov. A k tomu Online chat  a  telefonická podpora. Množstvo video návodov a príručiek. Je tiež možné si systém bezplatné vyskúšať. A čo je dobré a fér, môžem si nasimulovať, koľko budem platiť, keď budem mať N položiek v účtovníctve, N dokladov vo fakturácii. A tiež pre koľkých pracovníkov budem spracovávať mzdy. Majú vybudovanú sieť partnerov, ktorí vám na Humanet-e spracujú účtovníctvo a mzdy. No neber to :).

 

 

Tak, tak nejako priatelia, ale výber je vždy subjektívny. Hlavne, že vo svete on – line systémov je čo vyberať. Je to ale len začiatok. Lebo svet on – line sa len začína. Jeho budúcnosť len prichádza. A je v prepojení všetkých on – line systémov. Tak ako sú aj na www.beapp.sk. To je smer a cesta. Teda ako to ja vidím. Budúcnosť nie je v inštaláciách, kábloch, licenciách a krabiciach. Ale v mobilite, inteligentných zariadeniach a mohutných dátových centrách, kde je všetko on – line. Prídem a robím. Prídem a mám. Prídem a viem. Je jedno z akého zariadenia, z akého miesta, v akom čase. Vždy všetko a všade dostupné. Aj ERP. Aj ... :) áno aj. No neber to. Pekný deň.

 

 

pre beapp.sk pripravil František Lovíšek

 

Zobraziť všetky články